Koirapuisto

Koirapuistot ovat paikkoja, joissa koirat voivat olla vapaana ja leikkiä vauhdikkasti toisten koirien kanssa. Aidattu alue tarjoaa edellytykset koirien turvalliseen vapaaseen ulkoiluun ja juoksenteluun sekä koiraihmisten keskinäiseen kanssakäymiseen. Muualla taajama-alueella koirat on pidettävä kytkettynä järjestyslain mukaisesti.

Orimattilan koirapuisto sijaitsee Orimattilan keskustassa osoitteessa Viljamaantie 15, 16300 Orimattila. Puiston sijainti Orimattilan karttapalvelussa.

Orimattilan koira-aitaus valmistui syksyllä 2022. Aitaus on kooltaan 2300 m²  ja se on jatettu kahteen osaan: pienille koirille noin 885 m² ja suurille koirille noin 1415 m². Koirapuiston yhteydessä on pysäköintipaikka noin kahdeksalle autolle ja syväkeräysastia koirien jätöksille. Koirapuistossa tulee noudattaa puiston sääntöjä.

Koirapuiston käyttöaika on päivittäin klo 7–22. Koiran ulkoiluttaja on kaikissa tilanteissa vastuussa koirastaan ja sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

Ilmoitathan puiston mahdollisista puutteista, ilkivallasta tai rikkoutuneista rakenteista alueen kunnossapidolle.

Koirapuistossa ei ole talvikunnossapitoa.

Koirankakkaroskis -tarrat

Orimattilan kaupunki jakaa koirankakkaroskistarroja kiinnitettäväksi pientalojen omistuksessa oleviin roska-astioihin.
Oman jäteastiansa voi merkitä tarralla, joka kertoo koiranulkoiluttajalle, että suljetun koirankakkapussin voi laittaa kyseiseen astiaan.

Tarrojen tarkoituksena on mahdollistaa asukkaiden osallistuminen yhteiseen siisteyden ylläpitoon. Tarran liimaaminen pientalon roskiksen kylkeen tarkoittaa sitä, että ohikulkevalle koiranulkoiluttajalle annetaan lupa laittaa koirankakkapussinsa kyseiseen roskikseen.

Kerrostaloissa ja rivitaloissa tarran saa lisätä ainoastaan taloyhtiön luvalla.

Lisätietoja sivuilta www.koirankakkaroskis.fi

Koirankakkaroskis-tarroja saa noutaa Orimattilan kaupungintalon neuvonnasta (Erkontie 9, 16300 Orimattila) kaupungintalon aukioloaikoina.

© Orimattila 2024 creative-crue logo