Katuvalaistus

Valaistuksella parannetaan liikenneväylien, puistojen ja muiden yleisten alueiden turvallisuutta. Valaistus lisää myös asukkaiden viihtyisyyttä sekä laajentaa ja monipuolistaa yleisten alueiden käyttöä.

Kaupungin yleisten alueiden ulkovalaistuksen hallinnointi ja kunnossapito

Orimattilan kaupungin yhdyskuntapalvelut hallinnoi ulkovalaistusta katujen, kevyen liikenteen väylien ja puistojen osalta.

Valtion ylläpitämien yleisten teiden valaistus kuuluu pääasiassa ELY-keskukselle.

Katuvalaistuksen toiminta-ajat

Kaupungin keskustassa mm. Erkontiellä katuvalot palavat koko pimeän ajan.

Muuten valot toimivat hämäräkytkimen kautta ja sammuvat yöksi kello 23.00–05.00 väliseksi ajaksi. Kesäkaudeksi katuvalot sammutetaan vuosittain kokonaan.

Huolto ja vikailmoitukset

Lamppujen huoltokierrokset tehdään kerran vuodessa. Yksittäisten palaneiden lamppujen vaihdot tehdään vuosittaisten ryhmävaihtojen yhteydessä valaistuksen kunnossapitosuunnitelman mukaisesti.

Turvallisuutta vaarantavat kohteet (irronneet luukut, kolarit, myrskyvauriot) korjataan välittömästi. Mikäli risteysalue tai koko katu on pimeänä tai valot vilkkuvat, pyritään kohde korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

Vikailmoitukset esimerkiksi pimeistä tai vilkkuvista lampuista ja ilkivaltatapauksista voi tehdä kaupungin sähköisen palautejärjestelmän kautta täältä.

Katuvaloverkoston laajentaminen

Valaisemattomille tieosuuksille rakennetaan uutta valaistusta määrärahojen puitteissa erillisen, valmisteilla olevan ulkovalaistuksen saneeraus- ja rakentamisohjelman mukaisesti.

Kuntalaiset voivat tehdä aloitteen katuvaloverkoston kehittämiseen liittyen. Kirjalliset aloitteet ja palautteet voi lähettää sähköiseen palautepalveluun.

 

© Orimattila 2024 creative-crue logo