Tönnön koulu

Koulu valmistui vuonna 1906. Rahoitusvaikeuksien vuoksi koulu siirtyi kunnan hallintaan vuonna 1920. Koulun ensimmäinen laajennus tehtiin vuonna 1922. Oppilasmäärä oli 50-luvulla n. 140 laskien sitten 80 seuraavalla vuosikymmenellä. 1970-luvulla oppilaita oli jälleen n. 130.

Nykytilanne

Tönnön koulu sijaitsee Porvoonjoen rannalla Tönnön kosken yläpuolella. Koulun pihaa kaunistavat puut ja pensaat, joista osa on koulun oppilaiden istuttamia.

Koulua laajennettiin ja vanha osa peruskorjattiin vuosina 1988-1989, jolloin saatiin mm. liikuntasali, uusi keittiö ja ruokala. Ruokala uusittiin kesällä 2014, jolloin valmistuskeittiö purettiin ja ruokala sai lisää tilaa.

Koulumme on yksisarjainen koulu, jossa on luokat 1-6. Oppilasmäärä on tällä hetkellä 131. Opettajina on kuusi luokanopettajaa, yksi aineenopettaja ja erityisopettaja. Koulunkäynninohjaajia on neljä ja keittiössä työskentelee yksi henkilö ja siivouksessa yksi.

Pidämme tärkeänä yhteistyötä koululaisten vanhempien kanssa. Meillä on toimiva vanhempaintoimikunta, jonka kanssa on järjestetty useina vuosina mm. halloween-rieha, ystävänpäivä-disko.

Opetuksessa ja kasvatuksessa painotuskohteina ovat kodin ja koulun yhteistyö ja lukemaan kannustaminen koulukirjastoa kehittämällä.

© Orimattila 2024 creative-crue logo