Tervetuloa kirjastoon!

Lapsille ja lapsiperheille

Orimattilan kaupunginkirjastolla on monipuolinen valikoima kirjoja, elokuvia, äänikirjoja, pelejä ja CD-levyjä kaikenikäisille lapsille. Kirjastossa on saatavilla lastenkirjoja useilla eri kielillä, kuten ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, venäjäksi, ukrainaksi, viroksi ja pohjoissaameksi.

Lasten aineistoja voi varata ja lapselle voi hankkia oman kirjastokortin milloin tahansa ilman ikärajaa. Sekä lainaaminen että ensimmäisen kirjastokortin saaminen ovat maksuttomia. Verkkokirjastossa voit yhdistää lasten kirjastokortit omaan kirjastokorttiisi, mikä helpottaa koko perheen lainojen hallintaa yhdellä kirjautumisella.

 

Nuorille

Orimattilassa nuorten aineistoja löytyy sekä pääkirjastosta että koulujen lukukausien aikana kirjastoautosta.

Nuorten tarinat, maailmat ja kiinnostuksen kohteet ohjaavat Orimattilan kaupunginkirjaston nuorille suunnattujen aineistojen valinnastaa. Nuortenkokoelman tavoitteena on välittää tarinoita, edistää lukuharrastusta, innostaa kasvuun sekä mahdollistaa uusien ajatusten  kohtaaminen. Sekä viihteen että tiedon merkitys nuorten elämässä on huomioitu nuorille suunnatussa aineistoissamme, ja kokoelma toimii ikään kuin kurkistusluukkuna uusia ja mielenkiintoisia asioita täynnä olevaan maailmaan.

Vinkkejä lukemiseen ja muuhun käytössäsi olevaan aineistoon löydät tästä linkistä Lastu.fi-verkkokirjaston nuorten sivuilta.

Kirjastossa voit viettää aikaa ilman lainaamispakkoa. Nuortenosastolta löytyy pyöreä pöytä, jossa voi esimerkiksi tehdä läksyjä tai pelata lautapelejä. Ja nuortenosaston lähellä on joukko nojatuoleja, vaikkapa lehtien lueskeluun.

Lainataksesi kirjoja ja muuta aineistoa tarvitset henkilökohtaisen kirjastokortin ja tunnusluvun. Alle 15-vuotiaana tarvitaan huoltajan suostumus, kun taas 15 vuotta täytettyäsi voit saada oman kirjastokortin esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja sitoutumalla tämän linkin takaa löytyviin kirjaston sääntöihin. Tästä linkistä löydät lisätietoja  kirjastokortista.

Tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan kirjaston monipuolisesta tarjonnasta!

© Orimattila 2024 creative-crue logo