KirjailijaLivet Orimattilan kaupunginkirjastossa

 

Menneet KirjailijaLivet:

ti 19.4.2022 klo 17.30 | KirjailijaLive: historioitsija ja tietokirjailija Teemu Keskisarja

Teemu Keskisarja on kirjoittanut parikymmentä tietokirjaa, joiden aiheita ovat olleet mm. sota, suomalaisuusliike, rikoshistoria ja talouden kohtalonhetket. Viimeisimmät Keskisarjan teokset ovat viime vuonna ilmestyneet Kyllikki Saari : mysteerin ihmisten historia, yhdessä Sakari Siltalan kanssa kirjoitettu Kun niin perkeleesti sahaa : Kopran sahasuvun historia ja elämäkerta Kustu : vuorineuvos Gustag Serlachius ja Mäntän kadonnut aika.

 

ti 5.4.2022 klo 16.45 | KirjailijaLive: lasten- ja nuortenkirjailija Timo Parvela

Muun muassa Suomi-palkinnolla, Pro Finlandia-mitalilla ja Lastenkirjallisuuden Finlandia -palkinnoilla palkittu Timo Parvela on Suomen luetuimpia kirjailijoita sekä kotimaassa että ulkomailla. Timo Parvela tunnetaan erityisesti lastenkirjasarjoistaan Kepler62, Ella ja kaverit, Pate, Maukka ja Väykkä sekä Sammon vartijat. Kirjojensa lisäksi Parvela tunnetaan ahkerana lukutaidon ja lasten oikeuksien puolustajana.

 

ti 5.4.2022 klo 15.15 | KirjailijaLive: rap-artisti, kirjailija Paleface

Paleface eli Karri Miettinen on yksi arvostetuimmista ja kansainvälisimmistä rap-artisteistamme. Musiikin lisäksi Paleface on kirjailija, jonka teokset edustavat erilaisia kirjallisuudenaloja. Viimeksi hänellä on työnalla ollut muun muassa  teatterikäsikirjoitus sekä dokumenttielokuva. Kirjoja hänellä on tähän mennessä kahdeksan. Hän on kirjoittanut muun muassa kirjat Viides Maamme-kirja: Eli ajatuksia suomalaisuudesta ja Rappiotaidetta: Suomiräpin tekijät sekä Kaisa Happosen kanssa Ilmastotekokirja ja Revi se -teokset ja Esa Salmisen kanssa Kolmetoista kertaa kovempi – Räppärin käsikirjan. Hän on myös suomentanut  Mattip:n kanssa Saul Williamsin raprunokirjan Sanoi haulikko päälle.

Palefacen vierailu Orimattilaan liittyy Liikkuva kulttuuritalo -hankkeeseen.

 

 ti 16.11.2021 klo 17.30 KirjailijaLive: lasten- ja nuortenkirjailija Magdalena Hai

Palkittu lasten- ja nuorten kirjailija Hai pitää alakouluikäisille suunnatun hirviötyöpajan, jossa lapset pääsevät itse kehittelemään oman hirviöhahmon. Mitä hirviö syö? Miltä se näyttää? Missä se asuu? Piirretään myös hahmo! Samalla kirjailija kertoo työstään ja omasta tavastaan luoda hirviöitä ja muita fantasiaotuksia.

Magdalena Hai on useasti palkittu fantasiakirjailija, jonka kirjoja ja novelleja on käännetty yli kymmenelle kielelle. Hänen Kolmas sisar -fantasiaromaani oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana. Pienempien lukijoiden parissa Hain tuotannosta ovat suosittuja muun muassa Painajaispuoti-sarja ja Neiti Kymenen ihmeellinen talo, esiteineille ja nuorille lukijoille ovat tuttuja esimerkiksi Uhriniitun kauhutarinat ja Royaumen aikatarinat -sarjat.

 

ti 27.4. klo 14 KirjailijaLive: kirjailija Minna Lindgren

Minna Lindgren on monipuolinen kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt pitkään Yleisradiossa. Lindgreniltä on ilmestynyt useita erilaisia teoksia, mm. pakinoita klassisesta musiikista ja seitsemän romaania. Palvelutaloon sijoittuva Ehtoolehto-trilogia (Kuolema Ehtoolehdossa, Ehtoolehdon pakolaiset, Ehtoolehdon tuho) on ollut menestys niin Suomessa kuin maailmalla. Viimeisimmät Lindgrenin teokset ovat romaanit Aina on Toivoa (2020) ja tänä keväänä ilmestynyt Armon Anneli.

 

ti 16.3.2021 klo 18 KirjailijaLive:  jännityskirjailija Marko Immonen

Marko Immonen on orimattilalainen jännityskirjailija ja lakimies, jonka teokset sijoittuvat usein Lahteen. Hän on kirjoittanut viisi romaania, joista juuri nyt ilmestynyt Välimies on viimeisin. Immosen leipälajinaan on seikkailutrillerit ja kirjoissa on mukana menneisyyksien salaisuuksia. Lakimiehenä toimiminen on hänen sanojensa mukaan samanlaista tutkimista ja uppoutumista kuin kirjan kirjoittaminen.

 

ma 29.3.2021 klo 14 KirjailijaLive: lastenkirjailija Metsämarja Aittokoski

Metsämarja Aittokoski on vieraana kirjaston KirjailijaLivessä maanantaina 29.3.2021 klo 14.00. Aittokoski on tunnettu suositusta Pikkuli-lastenkirjasarjastaan, jonka hän on myös käsikirjoittanut ja ohjannut YLEn animaatiosarjaksi. Livestriimissä Aittokoski esittelee tekstejään ja leikittää. Video on katsottavissa viikon ajan ensiesityksen jälkeen.

Lastenkirjojen lisäksi Aittokoski on ollut toimittamassa Imetyksen aika -tietokirjaa sekä käsikirjoittanut ja ohjannut koulukiusaamisen ehkäisyyn tarkoitettua Jotain rajaa! -televisiosarjaa.

pe 18.9.2020 kirjailijavieraana Raili Mikkanen

Lasten- ja nuorten tietokirjapäivän kirjailijavieraana kulttuuritalossa oli pe 18.9.2020 kirjailija Raili Mikkanen. Mikkasen vierailusta voi lukea hänen blogistansa. Tämä on ulkoinen linkki Raili Mikkasen blogiin.

© Orimattila 2024 creative-crue logo