Orimattilan ateriapalvelut järjestää kouluihin lakisääteisiä ateriapalveluita. Tarjottava ruoka on ravitsevaa, monipuolista ja terveellistä ruokaa huomioiden ravitsemussuositukset ja erityisruokavaliot. Vastaamme ateriapalvelujen kokonaissuunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta, sekä laadun seurannasta. Palvelemme arvojemme mukaan asiakasta sydämellisesti, sujuvasti ja sinnikkäästi.

Tarjottava kouluruoka on ravitsemussuositusten mukaista perusruokaa ja toisena vaihtoehtona tarjolla on lakto-ovo-vegetaarista kasvisruokaa.

Erityisruokavaliot

Koulun oppilaalle sekä henkilöstölle tarjotaan tarvittaessa sairauden hoidon tai uskonnon vaatima erityisruokavalio.

Kouluissa tarjotaan perusruoan lisäksi joka päivä toisena vaihtoehtona kasvisruokaa. Mikäli kasvisruoka soveltuu erityisruokavaliota noudattavalle, on se ensisijainen vaihtoehto päivän ruuaksi.

Koulun varsinaisesta ruokalistasta poikkeavaa ruokaa voidaan tarjota joko terveydellisistä tai eettisistä/ katsomuksellisista syistä. Myös näiden ruokavalioiden tulee täyttää kouluruokailusta annetut säädökset, joiden mukaan aterioiden tulee olla täysipainoisia ja suosituksia noudattavia.

Eettisistä tai katsomuksellisista syistä tarvittavat erityisruokavaliot toteutetaan huoltajien tai nuoren oman ilmoituksen perusteella.

Asiantuntijan eli lääkärin, ravitsemusterapeutin tai terveydenhoitajan antama lausunto on välttämätön silloin, kun tarvitaan erityinen ruokavalio sairauden hoitoon tai muun terveydellisen syyn takia.

Väärinkäsitysten välttämiseksi ilmoitus erityisruokavaliosta ja sopivan ruokavalion kuvaus tehdään kirjallisesti, tarkoitukseen laaditulla lomakkeella.

Ohjeet ja lomakkeet löydät tältä sivulta palkista.

 

Koululaisen maksullinen välipala

Kouluilla tapahtuvan iltapäiväkerhotoiminnassa oppilaille on tarjolla välipala. Välipala on samaa, kuin päiväkodin ruokalistan välipala, mutta isommalla annoskoolla.

Maksullisen välipalan osto on mahdollista näillä iltapäivätoiminnan kouluilla välipalalipulla.

Yhteiskoulun oppilaiden käytössä on välipalakioski.

© Orimattila 2024 creative-crue logo