Kirjastokortti

Päijät-Hämeen kirjastojen kirjastokortit käyvät kaikissa Päijät-Hämeen yleisissä kirjastoissa Iittiä lukuun ottamatta.

Kirjastokortin saadakseen on hyväksyttävä tästä linkistä löytyvät kirjaston käyttösäännöt. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan suostumuksen. Päiväkoti, koulu tai muu yhteisö saa kirjastokortin täysi-ikäisen vastuuhenkilön kirjallisella suostumuksella. Alaikäisen tai yhteisölainaajan kortin takaaja on vastuussa kortille lainatusta aineistosta.

Korttia hakiessasi sinua pyydetään esittämään kirjastossa kuvallinen henkilötodistus (esimerkiksi ajokortti tai passi) ja täyttämään ilmoittautumislomake. Lomakkeen voi täyttää sähköisesti tai kirjastossa.

Sähköisellä lomakkeella voi hakea ainoastaan ensimmäistä korttia. Kirjastokortti on noudettavissa 3 arkipäivän kuluttua lomakkeen lähettämisestä mistä tahansa Lastu-kirjastosta.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kortin omistaja on vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta sekä asiakastunnuksen ja PIN-koodin käytöstä.

Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon. Kadonnut kortti laitetaan käyttökieltoon, jonka voi purkaa todistamalla henkilöllisyytensä.

Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kadonneen tai vahingoittuneen tilalle hankittu kortti maksaa 3 euroa.

Ilmoita nimen- tai osoitteenmuutokset kirjastolle.

Saat nelinumeroisen PIN-koodin rekisteröitymisen yhteydessä.

Mobiilikirjastokortti

Lastu-kirjastoilla on käytössä myös mobiilikirjastokortti. Löydät mobiilikirjastokortin kirjautumalla sisään verkkokirjastoon. Kortti löytyy kohdasta Kirjastokortit. Lue lisää ohjeita mobiilikirjastokortin käytöstä.

© Orimattila 2024 creative-crue logo