Liikuntapalvelut

Kaupungin järjestää ja ylläpitää liikuntapalveluita sekä kaupunkilaisten että muiden alueella liikkuvien tarpeisiin. Alueella toimiva Wellamo-opisto järjestä liikuntapalveluita mm. kaupungin ylläpitämissä tiloissa.

Kunnallinen päiväkotihoito

Varhaiskasvatus on pienten lasten eri elämänpiireissä tapahtuvaa kasvatuksellista vuorovaikutusta, jonka tavoitteena on edistää lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. Varhaiskasvatus koostuu hoidon, kasvatuksen ja opetuksen kokonaisuudesta. Varhaiskasvatusta järjestetään valtakunnallisten linjausten mukaisesti varhaiskasvatuspalveluissa, joista keskeisimpiä ovat päiväkotitoiminta, perhepäivähoito sekä erilainen avoin toiminta. Esiopetusta järjestetään päiväkotien lisäksi muutaman koulun yhteydessä. Yleistä tietoa Orimattilan kaupungin lasten varhaiskasvatuspalveluista saa varhaiskasvatuksen palvelupäälliköltä. Hän kertoo paikkatilanteesta sekä hoitosuhteeseen ja hoitopaikan hakemiseen liittyvistä asioista. Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö vastaa perhepäivähoidosta ja valvoo yksityistä perhepäivähoitoa.
Kaikista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin liittyvistä asioista vastaa toimistosihteeri. Häneltä voi kysyä tulotietojen toimittamisesta ja maksun maksamiseen liittyvistä asioista. Hän tietää tulojen vaikuttamisesta maksuun ja voi laskea varhaiskasvatuksen asiakasmaksun suuruuden.
Päivähoitopaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan. Mikäli päivähoidon tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on kunta velvollinen järjestämään hoitopaikan alle kouluikäiselle lapselle kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.
Hakemuksen voi täyttää joko sähköisesti osoitteessa orimattila.fi tai hakulomakkeilla. Hakulomakkeita saa päiväkodeista sekä Sivistyspalvelukeskuksesta, os. Pappilantie 2, 16300 Orimattila.

omaa tekstiä Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nec dolor ut purus suscipit molestie. Pellentesque a rhoncus nulla, quis vestibulum dui. Integer et molestie nibh. Integer tempor, ex scelerisque varius tristique, turpis risus semper nibh, eu consectetur lacus libero nec velit. Nunc ac ullamcorper turpis. Ut at tempus elit. Mauris vel erat vitae elit posuere fringilla. Duis ut sapien erat.

© Orimattila 2024 creative-crue logo