Solmar Consulting ja Korkia suunnittelevat aurinkovoimapuistoa Orimattilan Vähä-Sorrilaan

Solmar Consulting Oy ja Korkia Oy suunnittelevat teollisen mittakaavan aurinkovoimapuistohanketta Orimattilan Vähä-Sorrilan alueelle. Aurinkopuiston kokonaisteho tulee olemaan noin 65–75 MWp päästötöntä sähköä, mikä vastaa noin 3200–3500 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Aurinkovoimapuistoksi suunnitellaan Vähä-Sorrilassa noin 110 hehtaarin maa-aluetta. Hanketta on valmisteltu yhdessä maanomistajien kanssa ja heidän kanssaan on tehty maanvuokrasopimukset tämän vuoden keväällä.  Hanketta on alustavasti esitelty myös Orimattilan kaupungin johdolle ja sähköverkkoyhtiön kanssa on selvitetty edellytykset liittää suunniteltu aurinkovoimapuisto sähköverkkoon.

Rakennusluvituksen edellyttämät luonto-, hulevesi-, maaperä- ja maisemaselvitykset tehdään kesän 2024 aikana. Rakennuslupahakemuksen valmistelu aloitetaan syksyllä ja rakentamisen aikataulu tarkentuu hankkeen edetessä.

Aurinkoenergia voi houkutella kuntiin uutta yritystoimintaa

– Tämän mittaluokan puhtaan energian investoinnit Orimattilaan ovat merkittäviä hankkeita alueen elinvoimaa ja esimerkiksi kiinteistöverokertymää ajatellen. Meillä on tilaa ja sen lisäksi vahvaa rakennusteknistä solar-osaamista myös paikallisissa yrityksissä. Päijät-Hämeen yritysystävällisimpänä kuntana haluamme omalta osaltamme tehdä kaikkemme hankkeen onnistumiseksi, lupaa Orimattilan kaupunginjohtaja Kalle Larsson.

– Haluamme yhdessä yhteistyökumppanimme Korkian kanssa olla mukana luomassa kestävän energian tuotantoa Suomeen, sanoo Solmar Consultingin toimitusjohtaja Jari Marttinen.

–Teollisen mittakaavan aurinkoenergiahankkeet voivat tuoda uusia mahdollisuuksia myös kunnille ja kaupungeille, kun yritystoimintaa hakeutuu uusiutuvan energian läheisyyteen. Tavoitteemme on, että aurinkovoimahankkeemme tuovat lisäarvoa niin maanomistajille, paikalliselle yritystoiminnalle kuin kunnille.

– Orimattilan aurinkopuistolla on vahvat edellytykset tuottaa kilpailukykyistä aurinkoenergiaa Suomen kasvavaan sähköntarpeeseen ja hanke sopii erinomaisesti osaksi kasvavaa aurinkoenergiahankkeiden portfoliotamme Suomessa, sanoo Korkian Suomen aurinkoenergian hankekehityksestä vastaava johtaja Matti Manner.

 

Solmar Consulting

Solmar Consulting on kotimainen kestävän ja puhtaan energian kehitysyhtiö, joka kehittää teollisen mittakaavan aurinkovoimapuistoja rakennuslupavaiheeseen asti. Solmar toimii yhteistyössä globaalin uusiutuvan energian sijoittajayhtiö Korkian kanssa.

Korkia

Korkia on kansainvälinen uusiutuvan energian sijoittaja. Missiomme on tuottaa puhtaita megawatteja markkinoille, jotta tulevat sukupolvet saisivat teollisen mittakaavan uusiutuvaa energiaa ja energian varastointiratkaisuja yhdessä paikallisten hankekumppaneiden kanssa. Toimimme Euroopassa, Pohjois-Amerikassa sekä Latinalaisessa Amerikassa.

Lisätietoja:

Jari Marttinen, toimitusjohtaja Solmar Consulting Oy, +358 44 298 1979

© Orimattila 2024 creative-crue logo