Hyppää sisältöön

Tulossa:

heino.jpeg

 

Terhi Heino: Näöntarkastus 5.4.–31.5.2024

Kuvataiteilija ja kuvanveistäjä Terhi Heinon teokset syntyvät luonnonmateriaaleista ja biohajoavasta jätteestä, kuten vanhojen kasvistojen sivuista. Haurailla ja katoavilla materiaaleilla Heino tarkastelee ihmisen suhdetta ympäristöönsä – ihmisen kykyä ymmärtää ja kunnioittaa luontoa. Dokumentaarisuuden muuntuessa dekoraatioksi paljastuu ihmisen luontosuhteen pinnallisuus, kasvien representaatioiden etäisyys luonnosta. Visuaalisesti hienovireinen materiaali taipuu kuvataiteen leikkiin teoksissa, joissa ekologiset teemat on aidosti sisäistetty.

Näyttely on galleristi Veikko Halmetojan kuratoima. Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto. 

 

Terhi Heino (s.1970 Oulu) on valmistunut Suomen Taideakatemian kuvanveiston laitokselta vuonna 2001. Hänet tunnetaan etenkin luonnonmateriaalista ja biohajoavasta jätteestä valmistetuista veistoksista, kollaaseista ja installaatioistaan, jotka tutkivat ihmisen ja ympäristön katoavaisuutta.

Heinolla on takanaan useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä, ja hänet on palkittu niin William Thuring- kuin Raimo Utriaisen säätiön taidepalkinnolla. Heinon teoksia lukeutuu niin Valtion taidekokoelmiin kuin Oulun taidemuseon, Saastamoisen säätiön, Wihurin säätiön, Kiasman sekä Kiasman Seppo Fränti -säätiön kokoelmiin.

 

 

 Jenni Hiltunen 13.6.–25.8.2024