Hyppää sisältöön

Taidevankkuri Linnuntie -näyttely 6.9. alkaen

Kopio_Red_Minimalist_Creative_Art_Poster.jpg

”Olipa kerran Vankkuri, joka kuluki maantiellä, äkänen koira alako haukkua kulukuetta, mutta silläpä tarttu luu kurkkuun.”


Taidevankkuri Linnuntie on liikkuva ohjelmallinen taidenäyttely. Taidevankkuri on kuvataidetta, performanssia, filosofista asennetta, huumoria ja teatteria vuodesta 2016. Idea lähti Juha Hurmeen pyynnöstä tulla pitämään näyttely Volter Kilpi -festivaaleille Kustaviin. Esiintyjät, kuvanveistäjät Virpi Kanto ja Tapani Kokko, roolihahmoissaan Lai Lai Lintu ja Tapani Tampuriini, esittävät pöljiä, huimia ja erittäin vaarallisia temppuja, joihin lukeutuu nakkikettingin katkaisu mahalla ilman käsiä, rumpusoolo hapettomassa tilassa, singutettu jänis ja käärmetanssi.

Taidevankkuri Linnuntie on koottu näyttelyksi, joka koostuu veistosmaisista ja sykähdyttävistä temppuvälineistä- ja rekvisiitasta. Esillä on lisäksi valokuvia Taidevankkuri-performansseista.

Näyttely huipentuu 6.10. klo 19 Taidevankkuri esitykseen, jota edeltää 28.9. klo 15 järjestettävä taiteilijatapaaminen. Esitykseen ja taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.

Kuvanveistäjät  ja esiintyjät: Virpi Kanto ja Tapani Kokko

Valokuvat: Foto Hannele valokuvaamo, Marjo Kauramäki