Hyppää sisältöön

Tulevat tapahtumat

 

Senior surf- päivä tiistaina 4.10.2022

Senioreiden omassa digitapahtumassa tutustutaan kirjaston tarjoamiin verkkopalveluihin. Opetellaan uusimaan lainat verkkokirjastossa ja tutkitaan kuinka tabletilla tai älypuhelimella voi kuunnella ja lukea kirjoja.

Tiesitkö muuten, että kirjaston tietokoneilla voi lukea kymmeniä paikallislehtiä ympäri Suomen? ePress-palvelusta löytyy vaikkapa Jurvan Sanomat tai Heinäveden lehti. Tervetuloa tutustumaan tähän ja muihin e-palveluihin! Opastajina toimii kirjasto henkilökunta.

 

Muistikahvila kevätkausi 2022

tiistaina 13.9. klo 16.00–17.00    Aivojen aktivointi
tiistaina 11.10. klo 16.00–17.00  Uni ja lepo
tiistaina 8.11. klo 16.00–17.00    Sosiaaliset suhteet
tiistaina 13.12. klo 16.00–17.00  Elokuvat

Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n Muistiluotsin pitämä Muistikahvila on kaikille muisti- ja aivoterveysasioista kiinnostuneille avoin kohtaamispaikka. Tarjolla on kahvia ja materiaalia päivän teemasta, esim. mielen hyvinvointi, aivojen treenaus, ravitsemus. Lisäksi tarjolla on muistiasioiden yleistä neuvontaa. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kirjaston taideseinä

Kirjaston lehtilukusalin yksi seinä on huhtikuun alussa 2010 remontoitu Orimattilan taideyhdistyksen näyttelytilaksi. Niin sanotun taideseinän ajatus syntyi taideyhdistyksen jäsenien kesken, kun yhdistys oli jo jonkin aikaa etsinyt ympärivuotista näyttelytilaa niin yhdistyksen jäsenille kuin muillekin kiinnostuneille.

Käytössä on vain taideseinä, jolle mahtuu muutama työ ja mahdollinen esittelyteksti. Töiden ripustus ja purku on taiteilijoiden vastuulla. Työn maksimipaino 10 kg. Käytettävän tilan korkeus 160 cm ja leveys 380 cm. Ripustus- ja purkuajat sovittava etukäteen kirjaston henkilökunnan kanssa. Kirjasto ei vastaa mahdollisista töiden vaurioista tai katoamisista.

Näyttely vaihtuu kuukausittain ja ilmoittautua voi Orimattilan taideyhdistyksen puheenjohtajalle Pirkko Onnelalle puh. 044 708 9878, sähköposti pirkko.t.onnela(at)gmail.com.