Kuva näyttelytilasta, jossa teoksia on ripustettu seinäkkeille.
Kuva näyttelytilasta Jenni Hiltusen Summer on Paper -näyttelyn aikaan. Kuva: Paavo Lehtonen.

Hae näyttelyaikaa Orimattilan Taidemuseosta

Orimattilan Taidemuseo julkistaa avoimen haun visuaalisen taiteen ammattilaisille. Tavoitteenamme on monipuolistaa sisältöjämme ja edistää taiteen saatavuutta Orimattilassa ja alueella. Taidemuseossa on vuosittain neljä vaihtuvaa näyttelyä, joiden painopisteenä on nykytaide ja visuaalinen kulttuuri.

Nyt haettava näyttelyaika toteutuu 3.4.–1.6.2025. Näyttelyaikaa voivat hakea Suomessa toimivat ammattitaiteilijat sekä työryhmät.

 

Näyttelytila

Vaihtuvien näyttelyiden tila sijaitsee keskellä museosalia. Tilassa on 8 siirrettävää, kiskoilla liikkuvaa seinää. Yhden seinän koko on korkeudeltaan 245 cm ja leveydeltään 444 cm. Lisäksi käytettävissä on tarvittaessa jalustoja. Tästä linkistä pääset tutustumaan taidemuseon pohjapiirustukseen.

Ripustusta on mahdollista laajentaa myös kokoelmanäyttelyn lomaan. Kokoelmanäyttely painottuu kotimaiseen 1800- ja 1900-lukujen vaihteen taiteeseen.

Esitettävien teosten maksimikorkeus on 245 cm. Mediataiteen esittämiseksi Orimattilan Taidemuseolla on niukahkot laitteistot: näyttö, miniprojektori ja kaiuttimet. Edellytämme, että taiteilija vastaa mahdollisen mediateoksen installoinnista museon tiloihin.

 

Mitä tarjoamme ja mitä odotamme

Orimattilan Taidemuseo vastaa näyttelyn toteutukseen liittyvistä kuluista, kuten teoskuljetuksista kotimaassa, teosten vakuuttamisesta, avajaistarjoiluista, matkakuluista kotimaassa sekä ilmoittelusta ja markkinoinnista ml. graafisen aineiston taitto ja painatus. Avustamme näyttelyn ripustuksessa sekä purussa.

Hakijalta odotamme osallistumista näyttelysuunnitteluun, teosten pakkaamista kuljetusta varten, osallistumista ripustukseen ja näyttelyn purkuun, sekä aineistojen, kuten teoslistojen, painokelpoisen kuvan ja vastaavien tietojen toimittamista näyttelyjärjestäjälle näyttelysopimuksessa määritellyssä aikataulussa. Esitettävien teosten on oltava ripustusvalmiita, Orimattilan Taidemuseo ei vastaa teosten kehystämisestä tai vastaavista kuluista.

Taiteilijalle maksetaan näyttelypalkkio, jonka suuruus on yksityisnäyttelyssä 800 €, kahden taiteilijan näyttelyssä 500 € ja useamman taiteilijan osallistuessa 300 € per taiteilija. Kuvastoon kuuluville taiteilijoille maksetaan näyttelykorvaus. Näyttelytila on maksuton.

Lisäksi taiteilijalla on mahdollisuus osallistua näyttelyn oheisohjelman toteuttamiseen, mikä on myös toivottua. Oheisohjelma voi olla esimerkiksi taiteilijatapaaminen livenä tai videoituna tai taiteilijavetoinen työpaja. Näyttelyn oheisohjelmaan osallistumisesta maksetaan erillinen palkkio.

 

Hakeminen ja näyttelyvalinnan julkistus

Hakemuksen voi toimittaa sähköpostitse PDF-tiedostoliitteenä osoitteeseen taidemuseo[at]orimattila.fi 30.8. klo 00.00 mennessä.

Hakemukseen, jonka pituus on Max. A4, tulee sisällyttää:

–          lyhyt kuvaus näyttelyajatuksesta, jonka ei tarvitse olla vielä valmis suunnitelma

–          lyhyt esittely taiteilijasta tai työryhmästä

–          yhteystiedot sekä mahdollinen linkki kotisivuille

–          alustava budjetti mahdollisia laitteistohankintoja varten

Mikäli taiteilijan kotisivuilla ei ole ansioluetteloa, on se hyvä liittää hakemuksen jatkoksi.

Päätös näyttelyvalinnasta tehdään 23.9. mennessä, jolloin kaikille hakeneille ilmoitetaan näyttelyajan myönnöstä. Näyttelyvalinnoista vastaa 3–4 jäsenen jury.

Valintaan vaikuttavat näyttelyehdotuksen soveltuvuus museon tiloihin, lisäarvon tuominen näyttelyohjelmistoon sekä taiteilijan ammattimaisuus ja työskentely päätoimisesti taiteilijana.

Lisätietoja näyttelyhakuun liittyen voit tiedustella museoamanuenssilta 8.8. alkaen: anniina.kiiskinen[at]orimattila.fi tai puh. nro.  044 781 3815.

Orimattilan Taidemuseoon voit tutustua sivustolta www.orimattilantaidemuseo.fi.

 

 

 

© Orimattila 2024 creative-crue logo