Hyppää sisältöön

Orimattilan keskustan ilmakuva 2016 1600x300

Orimattilan kaupungin Työllisyyspalvelut on osa Lahden seudun kuntakokeilua, johon kuuluvat Lahden ja Orimattilan lisäksi Kärkölä, Hollola ja Asikkala.

Työllisyyden kuntakokeiluun ohjataan ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat alle 30-vuotiaat työnhakijat ja kaikki maahanmuuttajat. Kokeilussa kotikunta vastaa kyseisen asiakaskohderyhmän TE-palveluiden eli julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden tarjoamisesta.

Mikäli et kuulu kuntakokeiluun, asiakkuutesi on edelleen TE-toimistossa. Jatka asiointia siellä tuttuun tapaan.

Kuntakokeilun tavoitteena on työllisyysasteen nostaminen ja kuntien roolin vahvistaminen työllisyyspalvelujen järjestäjinä. Tarkoituksena on parantaa erityisesti pitkään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Sinun ei tarvitse itse selvittää, oletko työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Jos kuulut kokeilun piiriin, saat siitä tiedon henkilökohtaisesti joko kirjeellä tai Oma asiointi -palvelussa.

Omavalmentajasi ottaa sinuun yhteyttä kun on sen aika. sillä välin työnhakijan tehtävänä on :
1. Varmista Oma asiointi -palvelussa, että työnhakusi on voimassa.
2. Jatka aktiivista työnhakua.

Käytä ensisijaisesti asioimiseen edelleen Oma asiointi-palvelua kuten TE-toimiston asiakkuudessakin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta verkkoasiointiin, voit asioida puhelimitse tai ajanvarauksella palvelupisteessä.

Orimattilan työllisyyspalvelujen uuden  toimipisteen osoite on: Kärrytie 3, 16300 Orimattila. Työllisyysasioihin liittyvät postit voit toimittaa virka-aikana kaupungintalon Infoon osoitteeseen Erkontie 9 tai suoraan toimipisteessä sijaitsevaan postilaatikkoon.

Orimattilan työllisyyspalveluiden puhelinpalvelun numero on 044 781 3500. Voit myös laittaa sähköpostia  ja pyytää lähettämään omaan sähköpostiisi suojatun sähköpostiyhteyden, jonka avulla voit turvallisesti lähettää meille sähköpostia.

TOIMIPISTE

Työllisyysvastaava
Jaana Lindholm
p. 040 508 0210

Nuorten omavalmentaja (tiimivastaava)
Marjo Aalto
p. 044 781 3958

Omavalmentaja
Essi Aitolahti
p. 044 781 3842

Omavalmentaja
Jesse Härmälä
p. 044 781 3746

Omavalmentaja
Virpi Karttunen
p. 044 781 3621

Omavalmentaja / yksilö- ja ryhmävalmentaja
Tero Kosonen
044 781 3728

Omavalmentaja
Anna-Mari Nousila
044 544 1539

Omavalmentaja
Jenni Valonsara
044 781 3954

Nuorten omavalmentaja
Paula Niskanen
044 751 7611

Nuorten omavalmentaja
Katja Saukko
p. 044 544 1533

Sähköposti muodossa:

Tästä pääset Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun sivuille.

 

Työllisyyden asiakaspalvelumalli uudistui

Tässä vaiheessa uudistus ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Kun omavalmentajasi ottaa sinuun seuraavan kerran yhteyttä, päivitätte yhdessä työllistymissuunnitelmasi. Siihen asti jatkat sen mukaan, mitä olette aikaisemmin sopineet.


Entistä tiiviimpää ja henkilökohtaisempaa asiointia
Jos työnhakusi kestää puoli vuotta tai kauemmin, tapaat jatkossa omavalmentajaasi useammin. Näin voimme tukea sinua työnhaussa paremmin ja auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi. 

Uusi työnhakuvelvollisuus vauhdittaa työnhakua
Työnhakuvelvollisuus uudistuu ja karenssit lievenevät. Työnhakuvelvollisuuden täyttääksesi sinun tulee hakea pääsääntöisesti 4 työpaikkaa kuukaudessa. Omavalmentajasi sopii kanssasi haettavien työpaikkojen määrän samalla, kun päivitätte yhdessä työllistymissuunnitelmasi seuraavan kerran. Voit itse valita haettavat työpaikat – huomioiden osaamisesi ja koulutuksesi. Työpaikkojen hakemiseen saat halutessasi apua ja tukea omavalmentajaltasi.

Työmarkkinatori korvaa vähitellen TE-palvelujen verkkosivut
Toukokuusta alkaen valtakunnallinen te-palvelut.fi -sivusto muuttuu Työmarkkinatoriksi. Löydät kaikki tutut palvelukanavat, kuten Oma asioinnin, avoimet työpaikat, koulutushaun ja paikalliset palvelut Työmarkkinatorilta: www.tyomarkkinatori.fi. Työmarkkinatorilta löytyy myös paikkavahti, minkä avulla voit saada ilmoituksen haluamasi alan avoimista työpaikoista. Alueelliset verkkosivut uudistuvat hieman myöhemmin.  
 
Lisää muutoksista voit lukea: Uusi asiakaspalvelumalli - TE-palvelut tai Lahden työllisyyden kuntakokeilun sivuilta.

Jos sinulla on kysyttävää muutoksista, soita Orimattilan työllisyyspalvelun puhelinpäivystykseen, joka on avoinna arkisin klo 9:00-15:00 p. 044 781 3500.
Voit myös soittaa valtakunnalliseen puhelinpalveluun p. 0295 025 500, ma-pe klo 9.00–16.15.

Voit myös jättää omavalmentajallesi yhteydenottopyynnön Oma asioinnissa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/?kieli=fi  
Muistathan ilmoittaa Oma asioinnin kautta myös, jos tilanteessasi tapahtuu muutoksia. 

 

Uusi työllisyyden palvelumalli -video