Hyppää sisältöön

PÄIJÄT-HÄMEEN YMPÄRISTÖVIIKKO 2023 - teemana Kestävä elämäntapaYmpViikko

Tule mukaan ympäristöviikolle Orimattilaan 5.-11.6.2023

Orimattilassa vietetään ympäristöviikkoa kesäkuun alussa 5.-11.6.2023 yhdessä kaikkien Päijät-Hämeen kuntien kanssa. Mukana ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun ympäristöviikkoa vietetään yhteisesti.  

Ympäristöviikon teemana on KESTÄVÄ ELÄMÄNTAPA. Kestävällä elämäntavalla tarkoitetaan sellaista elämäntapaa, joka säästää energiaa ja luonnonvaroja.

Viikko alkaa maanantaina 5.6. MAAILMAN YMPÄRISTÖPÄIVÄNÄ, kun Orimattilan Yrittäjien uuden puheenjohtajan yritys NIINAN KAHVILA KUUMAKUPPI allekirjoittaa Orimattilan kaupungin kanssa ilmastokumppanuus-sopimuksen.

Järjestä oma tapahtuma/tempaus

Ympäristöviikkoa toivotaan vietettävän eri tavoilla ja eri tahoilla. Ilmoittaudu mukaan järjestämään kestävään elämäntapaan liittyvä tempaus tai tapahtuma lähettämällä tempauksesi tiedot ja järjestäjän yhteystiedot osoitteella    24.5.2023 klo 15 mennessä.   

Julistekilpailu

Ympäristöviikon julistekilpailun aiheena on kestävä elämäntapa. Etsimme kuluttamisen vähentämisen lisäksi vaihtoehtoisia tapoja kulutukselle. Kestävän elämäntavan tekojen tekemisen lisäksi niistä kertominen on tärkeää. Orimattilan Myllylän koulu on ilmoittautunut Päijät-Hämeen ympäristöviikon julistekilpailuun.  Paras työ palkitaan ja pääsee kilpailemaan maakuntatasolla. Alueellisen raadin valitsemasta julistetyöstä tulee koko Päijät-Hämeen yhteisen ympäristöviikon, 5.-11.6.2023, teemajuliste. Orimattilasta julistekilpailuun ilmoitetut kaikki työt ovat esillä Orimattilan kirjastolla ajalla 29.5.-18.6.2023.

Ympäristöviikosta voit lukea lisää Lahden kaupungin sivuilta.

Lisätietoja:

Ympäristönsuojelusihteeri

Kirsi Liukkonen-Hämäläinen

040-5216733