Hyppää sisältöön

Orimattilan Hennan havainnekuva 1600x300x72

Moderni puutarhakaupunki Helsinki–Lahti-oikoradan varrella

Henna on Orimattilan tulevaisuuden asumisen ja työpaikkojen alue hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Hennan rautatieasema avattiin 10.12.2017 ja kerran tunnissa pääset asemalta z-junalla 53 minuutissa Helsinkiin ja 13 minuutissa Lahteen. Länsirinteen pientalotontit ovat myynnissä:

Hennan myytävät tontit

pdf Hennan esite (4.86 MB)

TonttialuekarttaNettiin

Pikkukaupunki 15 000 asukkaalle

Hennasta rakennetaan noin 15000 asukkaan itsenäinen ja yhteisöllinen kestävän kehityksen periaattein toteutettu kaupunkiyhteisö. Alueelle tulee kerrostaloja, rivitaloja sekä kaupunkipientaloja. Kaupungin ilme on yhdistelmä keskieurooppalaista pikkukaupunkia ja perinteistä suomalaista puukaupunkia. Palvelut ja asema ovat jalankulkuetäisyydellä kotiovelta. Asema palvelee myös lähialueilta saapuvia, ja Orimattilan keskustaan järjestetään bussiyhteys.

Tilaa yritystoiminnalle

Hennan pohjoispuolella sijaitsee laaja yritysalue, jossa tarjotaan tontteja aina 80–90 hehtaarin kokoon saakka. Alueen logistinen sijainti Suomen asutuksen painopisteessä ja väylien varrella on erinomainen, ja alueella on hyvä työvoiman saatavuus. Yhteys moottoritielle järjestetään nykyisen Tuuliharjan palvelualueen liittymää parantamalla.

Arkkitehtikilpailusta toteutukseen

Hennan kokonaisratkaisusta järjestettiin vuonna 2010 arkkitehtikilpailu, jonka voittajaehdotusta jalostettiin edelleen masterplan-suunnitelmaksi.

Hennan osayleiskaava on hyväksytty kaupunginvaltuustossa helmikuussa 2011.

Hennan ensimmäisen vaiheen asemakaava on saanut lainvoiman 2015. Asemakaava mahdollistaa mm. juna-aseman, koulun sekä ensimmäisten katujen ja kerrostalokortteleiden rakentamisen. Ensimmäiset pientalotontit sisältävä Länsirinteen asemakaava on tullut voimaan helmikuussa 2016.

 

Lisää tietoa löytyy Hennan omilta kotisivuilta.

Havainnekuva Hennan puistosta