Hyppää sisältöön

Kuvituskuva Orimattilan kaupungintalo syksyllä 2016 1600x300x72

Orimattilan toimielinorganisaatio 1.6.2017 alkaen

Kesäkuussa 2017 astui voimaan valiokuntamalli. Valiokuntamallissa kaupunginhallituksen, tarkastuslautakuntien ja valiokuntien: elinvoima- ja tekninen valiokunta, sivistys- ja hyvinvointivaliokunta, ympäristövaliokunta, jäsenten tulee olla Orimattilan kaupunginvaltuutettuja.

Valiokuntamallilla pyritään vahvistamaan demokratian toteutumista, kun kaupungin keskeisissä toimielimissä toimivat kuntalaisten kuntavaaleissa valitsemat valtuutetut. Orimattilan ylin päättävä elin on valtuusto, joka valitaan kuntavaaleilla joka neljäs vuosi. Kaupunginvaltuustossa on 33 jäsentä 1.6.2017 alkaen. Aiemmin jäseniä on ollut 43.

Orimattilan organisaatiomuutoskaavio 1.6.2017 alkaen

Lisäksi organisaatiouudistuksella vahvistetaan kaupungin roolia elinvoiman ja hyvinvoinnin vahvistajana. Osana uudistusta Orimattilaan muodostetaan neljä uutta aluejohtokuntaa. Aiemmin kaupungissa on toiminut 12 pienenpää kyläjohtokuntaa.

Aluejohtokunnat:

1. Keskustan aluejohtokunta (Koivula-Myllylä, Keskusta, Tönnö ja Tietävälä-Pakaa), n. 10 000 asukasta
2. Pohjoinen aluejohtokunta (Pennala-Virenoja-Heinämaa), n. 2 200 asukasta
3. Itäinen aluejohtokunta (Artjärvi-Kuivanto ja Niinikoski), n. 2 400 asukasta
4. Läntinen aluejohtokunta (Luhtikylä-Viljaniemi-Karkkula ja Mallusjoki), n. 1 600 asukasta

Aluejohtokuntiin valitaan 6 jäsentä, lukuun ottamatta keskustan aluejohtokuntaa, johon valitaan 10 jäsentä. Aluejohtokuntien on tarkoitus edistää alueensa viihtyisyyttä ja kehittämistä, antaa lausuntoja aluetta koskevista suunnitelmista ja kaava-asioista sekä tehdä hanke-esityksiä.

Myös kaupungin kaikkea toimintaa ohjaava hallintosääntö muuttuu uuden valtuustokauden alusta 1.6.2017 alkaen.