Hyppää sisältöön

kuvituskuva Orimattilan keskustasta 1600x300

Tervetuloa elämään, viihtymään ja yrittämään Orimattilaan! Orimattila on lähes 16 000 asukkaan vireä maaseutukaupunki reilun 200 000 asukkaan Päijät-Hämeessä. Olemme kehittyvä kaupunki metropolialueella. Meiltä on hyvät liikenneyhteydet eri puolille eteläistä Suomea, mutta myös kaupungin sisäinen sukkulointi on sujuvaa. Keskustaajamaan sijoittuneet palvelut tekevät arjen asioinnista vaivatonta.

Ihmisen kokoinen Orimattila pyrkii järjestämään laadukkaat peruspalvelut ja vaalimaan vapaa-ajan aktiviteettejä. Kaupungissa on hyvät mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ja kulttuuria. Kirjastomme on maakunnan aktiivisimmin käytettyjä. Kaupungin oma liikuntatoimi huolehtii liikuntapaikkojen kunnossapidosta ja toimii Orimattilan liikuntatarjonnan koordinoivana voimana, jonka kautta hoituvat niin vuorovaraukset kuin tapahtumayhteistyö. Kaupungissamme on yli 20 erilaista liikuntaseuraa ja noin 100 liikuntapaikkaa.

Kylätoiminnan, teatterin, käsitöiden, moottoriurheilun, suunnistuksen, muun liikunnan ja Wellamo-opiston joukosta on siis varaa valita. Löytyypä Orimattilasta myös agilityhalli koiraharrastajille ja parkoursali hurjapäille. Orimattilan Hevoskylässä sijaitseva kotieläinpuisto on vuodesta toiseen mieluinen vierailukohde. Muut nähtävyydet ja kulttuurikohteet löydät matkailusivustoilta: visitorimattila.fi, lahtiregion.fi ja visitlahti.fi. Orimattilan majoituspalvelutarjontaan voit tutustua tästä.

luminen kevyenliikenteenväylä auringossa

Orimattilassa on monipuolisia ja kohtuuhintaisia asuntoja, joita ympäröi puhdas luontomme pelto-, kallio- ja metsämaisemineen. Uusi Hennan kaupunginosa rakentuu moottoritien ja oikoradan varteen. Henna tarjoaa uudenlaisia asumisen vaihtoehtoja aivan Orimattilan juna-aseman viereltä. Z-junat aloittivat liikennöinnin Orimattilasta loppuvuodesta 2017. Juna-matka Orimattilasta Lahteen kestää 13 minuuttia ja Orimattilasta Helsinkiin 58 minuuttia. Tutustu Hennaan tästä ja kaupungin tonttitarjontaan tästä.

Tonttimaata ja vapaita liiketiloja löytyy myös yrittäjille. Pennalan teollisuusalue vastaa isojenkin yritysten tarpeisiin. Orimattilan oma elinkeinotoimi ja seudun yhteinen kehittämisyhtiö Ladec antavat mielellään yritysneuvontapalveluja. Työllisyyttä Orimattilassa hoitaa kaupungin oma työllisyysyksikkö.

Toivon, että olet aktiivisesti mukana kotikaupungin kehittämistyössä. Kaupunki ja asukkaat voivat yhdessä vaalia kotiseututyötä, huolehtia ympäristöstä ja harrastusmahdollisuuksista. Vain yhteisvoimin voimme vahvistaa Orimattilan hyvää, avointa ja rakentavaa ilmapiiriä.

Voit antaa palautetta sekä kertoa mielipiteesi ja ideasi keskustelemalla kaupungin virkamiesten ja luottamushenkilöiden kanssa. Olemme täällä kaupungintalolla sinua varten! Voit antaa palautetta joko sivustosta tai yleensä kaupungin toiminnasta myös täällä. Tervetuloa keskustelemaan ja kommentoimaan myös Orimattilan kaupungin Facebook-sivulle.

Viihtyisää oloa Orimattilassa!

 

Tutustu esitteeseemme: https://www.esitteemme.fi/orimattila/WebView/

Lue lisää visitorimattila.fi