Hyppää sisältöön

Etelä-Päijät-Hämeen turvallisen ja viisaan liikkumisen suunnitelma on valmistunut. Suunnitelman tarkoituksena on edistää turvallista, vastuullista ja ympäristöystävällistä liikkumista.

Kaupunkilaiset kokivat liikenneturvallisuustilanteen Orimattilassa melko hyväksi. Pahimpina uhkina pidettiin ylinopeuksia, liian lyhyitä turvavälejä ja puhelimen käyttöä ajon aikana. Orimattilassa vedotaan jokaiseen liikkujaan: "Minä ja sinä olemme vastuussa turvallisesta liikkumisesta ja välitämme myös muista. Kenenkään ei tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä.” 

Toimintasuunnitelmissa on esitetty keinoja erityisesti kävelyn ja pyöräilyn lisäämiseksi kaikissa ikäryhmissä, nuorten turvallisen liikkumisen edistämiseksi sekä ikäihmisten omaehtoisen ja turvallisen liikkumisen lisäämiseksi. Toimenpiteet vaihtelevat henkilöstön koulutuksesta ja koulujen tapahtumista kaikille kuntalaisille suunnattuihin tempauksiin ja tiedotukseen. 

Liikenneympäristön parantamistoimenpiteitä on esitetty useisiin kohteisiin. Ehdotetut toimet ovat pääasiassa pieniä ja kustannustehokkaita toimenpiteitä, joita on mahdollista toteuttaa lähivuosien aikana.

Suunnitelman laatimiseen ovat osallistuneet Uudenmaan ELY-keskuksen sekä Hollolan kunnan, Kärkölän kunnan ja Orimattilan kaupungin lisäksi Hämeen poliisilaitos ja Liikenneturva. Suunnitelmakonsulttina työssä toimi Ramboll Finland Oy. Suunnitelmatyö käynnistyi helmikuussa 2018.

 

  pdf ETELÄ-PÄIJÄT-HÄMEEN TURVALLISEN JA VIISAAN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA 2018 (820 KB)