Hyppää sisältöön

IMG 20230218 WA0002Lauantaina 18.2.2023 juhlittiin Päijät-Hämeen urheilugaalassa alueen menestyneitä urheilijoita ja taustavoimia. Kirkkain palkinto eli vuoden urheilija 2022 -palkinto jaettiin tänä vuonna kahdelle urheilijalle. Orimattilan Jymyä edustava Kristiina Mäkelä jakoi vuoden urheilija 2022 -tittelin yhdessä jääkiekkoilija Hannes Björnisen kanssa.

Mäkelä loikkasi kesän 2022 EM-kilpailuissa hopealle tuloksella 14,64 tehden samalla uuden Suomen ennätyksen. Mäkelä on edustanut Orimattilan Jymyä koko yleisurheilu-uransa ajan ja hän nostikin kiitospuheessaan esille jo varhaislapsuuden ja juniorivuosien monipuoliset liikkumismahdollisuudet osana urheilijan polkua menestykseen. Mäkelä palkittiin paria viikkoa aikaisemmin myös parhaana pääkaupunkiseudun vuoden 2022 urheilijana.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava trap-ampuja Noora Antikainen puolestaan palkittiin vuoden 2022 akatemiaurheilijana (PHUra). Viime vuosi oli Antikaiselle erinomainen: kultaa naisten trap -kilpailussa Bakun maailmancupissa Azerbaidzanissa ja hopeaa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Orimattilassa.

Lisäksi Antikainen voitti naisten trapin joukkuekilpailussa hopeaa MM-kilpailuissa Osijekissa, hopeaa EM-kilpailuissa Larnakassa sekä pronssia Bakun maailmancupissa. Joukkueeseen kuuluivat Antikaisen lisäksi Satu Mäkelä-Nummela ja Mopsi Veromaa. Antikainen on palkittu Päijät-Hämeen urheilugaalan vuoden akatemiaurheilija -palkinnon lisäksi vuoden 2022 ampumaurheilijana (Urheilutoimittain liitto) sekä urheilijan hopeisella ansiomerkillä (SAL).

Orimattilan kaupunki jakoi kuntapalkinnon Orimattilan Jymyn tiistaikilpailuille. Orimattilan Jymyn Seurakisat eli tuttavallisesti ’’tiistaikisat’’ ovat Suomen pitkäkestoisin yhtäjaksoisesti pyörinyt lasten ja nuorten paikallinen yleisurheilun kilpailutapahtuma. Orimattilan Jymy on järjestänyt yleisurheilun viikkokisoja yhtäjaksoisesti touko-syyskuussa 1960-luvun alkupuoliskolta lähtien.

Jymyn tiistaikisat ovat jo yli viiden vuosikymmenen ajan liikuttaneet 2–17-vuotiaita lapsia ja nuoria ja kisat ovat kehittyneet ajan saatossa. Nykyään lajeja on enemmän ja sarjoja on myös aikuisille. Kisoja järjestetään kesän aikana 8–10 kertaa ja niihin tullaan kilpailemaan hymyssä suin. Vuosittain kisoissa käy 80–100 lasta, joten historian aikana tiistaikisojen myötä on liikutettu tuhansia paikkakunnan lapsia ja nuoria ja luotu osalle heistä elinikäinen liikunnan kipinä.

 

Kuva: Konsta Kauppinen