Hyppää sisältöön

Tältä sivulta löydät viimeisimmät kaupungin tiedotteet. Kaupungin ilmoitukset löydät ilmoitustaululta

Vuoden 2022 orimattilalaiseksi on valittu Pekka Raunio. Lopullisen valinnan palkittavasta tehnyt valintaraati, johon kuuluivat kaupungin, yrittäjien ja seurakunnan edustajat, korosti Raunion pitkään jatkunutta työtä erityisesti lasten ja nuorten parissa Rastivarsojen toiminnassa. Rastivarsojen toiminnan kautta, ja esimerkiksi olemalla mukana kilpailujärjestelyissä, Pekka Raunio on tehnyt Orimattilaa näkyväksi ja tunnetuksi valtakunnallisestikin.

Kaupunkilaisilta pyydettiin ehdotuksia vuoden orimattilaisesta loka-marraskuussa ja parin viikon aikana saatiinkin huimat 126 vastausta, joissa ehdotettiin vuoden kaupunkilaiseksi 52 eri henkilöä tai tahoa.

Pekka Raunion valintaa perusteltiin kaupunkilaisten ehdotuksissa samoilla asioista, joita valintaraati nosti esiin. Hän sai kiitosta lasten, nuorten ja aikuistenkin kanssa tekemästään seuratyöstä Rastivarsoissa. Rauniota kehuttiin myös ahkerasta talkootyöstä jo vuosikymmenien ajalta. Häntä kuvailtiin ahkeraksi puurtajaksi ja korvaamattomaksi työmyyräksi, joka ei pidä itsestään ääntä.

Raunio palkittiin Vuoden orimattilalainen -tunnustuksella perjantaina 25.11. Orimattilan joulukadun avauksessa.