Hyppää sisältöön

Unelmien kuusviisplus kirjasto

”Orimattilan omat 65+-kirjastopalvelut”-hanke etenee koronakurimuksesta huolimatta. Ikäihmisten kirjastopalveluja koskeva kysely on nyt testattu, toimivaksi havaittu ja julkaistu. Se löytyy paperimuotoisena kirjastosta ja verkosta osoitteesta https://bit.ly/kuusviisplus.

Koska tällä hetkellä kaikkiin kohtaamisiin liittyy merkittävä tartuntariski, on hankkeen yhteiskehittämistilaisuudet siirretty virustilanteen helpottumisen jälkeiseen aikaan. Terveysturvallisena vaihtoehtona hanke julistaa kirjoituskilpailun 65+-vuotiaille orimattilalaisille.

”Unelmien kirjasto” -kirjoituskilpailu haastaa 65+-vuotiaat orimattilalaiset (myös kesäasukkaat) nimensä mukaisesti päästämään ajatuksensa lentoon ja kirjoittamaan kirjastounelmistaan. Unelmien kirjaston suunnittelua voi lähestyä vapaasti, vakavissaan tai leikkimielellä. Kirjoitusten tyyli- ja tekstilaji ovat vapaasti valittavissa, eikä pituudellekaan ole asetettu rajoituksia. Kilpailutyön voi myös kirjoittaa käsin. Kilpailuaika alkaa välittömästi ja jatkuu 11.3. asti. Tekstit toimitetaan kirjastoon joko postitse osoitteeseen Orimattilan kaupunginkirjasto, Lahdentie 65, 16300, sähköpostitse osoitteeseen  tai kirjastoon ja kirjastoautoon palveluaikana. Kirjaston henkilökunta valitsee voittajan. Kilpailun voittaja palkitaan museokortilla, jonka arvo on 74 euroa.

”Orimattilan omat 65+-kirjastopalvelut”-hankkeessa toivotaan, että 65+-vuotiaat orimattilalaiset tarttuisivat aktiivisesti molempiin mahdollisuuksiin käyttää ääntään kirjastoasioissa. 65+-vuotiaiden kokemusasiantuntijoiden kyselyvastaukset ja unelmakirjastotekstit ovat tienviittoja matkalla kohti Orimattilan omia, saavutettavia ja ikäystävällisiä, 65+-kirjastopalveluita. Unelmien kirjastoa emme uskalla luvata, mutta unelmien viitoittamalle tielle on mahdollista reaalimaailmassakin astua. Meihin voi toki olla myös suoraan yhteydessä 65+-kirjastopalveluiden kehittämisasioissa.

Lisätietoja: Projektityöntekijä Milja Vaipuro, p. 044 781 3555, s-posti:  tai milja.vaipuro@orimattila.