Hyppää sisältöön

Koko yhtymän alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koko yhtymän alueelle kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 4.1.2021 asti. Myös rajoitukset ja linjaukset kaupungin toiminnoissa jatkuvat joulun yli.

PHHYKY korostaa, että perheen ulkopuolisia lähikontakteja suositellaan välttämään oman harkinnan mukaan, ja enimmäismäärä kokoontumisille samalla kertaa on 10 henkilöä. Esimerkiksi perheiden välisiä tapaamisia ja yleisötilaisuuksiin osallistumista on hyvä mahdollisuuksien mukaan vähentää tai välttää. Lue PHHYKY:n kaikki suositukset https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset/

Orimattilan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut eri toimintojen muutoksia 25.11.2020. Linjaukset ovat voimassa 4.1.2021 asti, ellei erikseen ole muuta todettu:

 • Orimattilan kaupunki on linjannut turvallisuusnäkökohtiin vedoten, ettei se itse järjestä rajoitusten voimassaoloaikana yli 10 hengen yleisötilaisuuksia, eikä osallistu yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Kaupunki suosittelee mahdollisuuksien mukaan kaikkien suurten yleisötilaisuuksien siirtämistä keväälle. Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositetaan rajattavaksi 10 henkilöön.
 • Uimahalli ja kuntosalit suljetaan 27.11.2020 - 4.1.2021 väliseksi ajaksi.
 • Orimattilan kaupungin järjestämät aikuisten (yli 18-vuotiaiden) liikuntaryhmätoiminnat ovat tauolla 4.1.2021 asti.
 • Orimattilan kaupunki on sulkenut tilansa myös muiden järjestämältä ryhmätoiminnalta.
 • Orimattilan kaupunki suosittelee, että yksityisissä harrastustoiminnassa ja niihin käytettävissä tiloissa noudatetaan kokoontumisrajoituksia (enintään 10 henkeä) ja turvallisuusohjeita.
 • Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja Orimattilan jakelupisteessä. Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeutuessa ja ennen testituloksen valmistumista kodin ulkopuolella liikuttaessa, toisen asteen oppilaitoksissa, korkeakouluissa ja yläkouluissa sekä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Yläkoulun oppilailla ja opettajilla on maskisuositus. Yläkoulun oppilaat saavat maskit koululta.
 • Erkko-lukio on siirtynyt etäopetukseen.
 • Kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein: muun muassa lehtilukusali suljetaan.
 • Nuorisotilat (Työpaja ja Nuokku) pidetään avoimina.
 • Kaupunki muistuttaa aktiivisen elämän jatkamisesta rajoitustenkin aikana.
 • Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suosittaa, että vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä tehdään siten, että vierailulle osallistuisi kerrallaan vain yksi henkilö ja kesto olisi enintään 15 minuuttia. Vierailuja ei kielletä, vaan suosituksella pyritään vähentämään tartuntariskiä. Lisäksi hyvinvointiyhtymä kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta, jos on välttämätöntä matkustaa muille epidemian kiihtymis- tai leviämisvaiheen alueille kuten pääkaupunkiseudulle. Lisäksi se suosittaa vahvasti etätyötä kaikissa tehtävissä, joissa sitä voidaan soveltaa.