Hyppää sisältöön

Koronaviruksen leviämisvaihe on siirtänyt itsenäisyyspäivän tapahtumat suurimmaksi osaksi verkkoon. Kunnianosoitukset ja seppeltenlaskut haudoille ja muistomerkeille toimitetaan ilman yleisöä.

Orimattilan kirkossa kello 10 alkava itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus toimitetaan ilman paikalla olevaa seurakuntaa ja striimataan seurakunnan YouTube -kanavalle.

Orimattilan keskustassa kunnianosoitukset sankarihaudalla ja seppeltenlasku sankarihaudalle, Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille, vakaumuksensa puolesta kaatuneiden haudalle ja Pallopatsaalle toimitetaan ilman yleisöä. Myös Kuivannolla ja Artjärvellä kunnianosoitukset ja seppeltenlaskut haudoille ja muistomerkeille toimitetaan ilman yleisöä.

Itsenäisyyspäivän tervehdys Artjärven kirkosta ja kunniakäynnit hautausmaalla ovat nähtävissä Orimattilan seurakunnan YouTube -kanavalla ja kappeliseurakunnan Facebook -sivulla klo 18.

Verkkolinkki Orimattilan kaupungin itsenäisyyspäivän tervehdykseen julkaistaan 6.12. kaupungin kotisivulla sekä Facebook-sivulla.

Itsenäisyyspäivän juhlaa eikä partiolaisten perinteisiä soihtukulkueita järjestetä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiksi.

Orimattilan yhteiskoulun tukioppilaat sytyttävät Orimattilan keskustan sankarihaudoille kynttilät perjantaina 4.12., joten valaistua sankarihautausmaata voi käydä ihailemassa koko tulevan viikonvaihteen ajan.

Hyvää itsenäisyyspäivää!