Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä (PHHYKY) tiedotti perjantaina 9.10.2020, että Orimattilan yhteiskoulun oppilaalla on varmistettu koronatartunta. Hän on ollut tartuttavuusaikana koulussa 1.-2.10.

PHHYKYn tartunnanjäljittäjät ovat yhteydessä opetusryhmissä samoilla tunneilla olleisiin lähikontakteihin ja antavat karanteeniohjeet. Karanteenin tarve arvioidaan yksilöllisesti ja esimerkiksi liikuntatuntien osalta harkitaan onko kyse lähikontaktista. Lähikontaktit määrätään karanteeniin, jonka kesto on 14 vrk viimeisestä altistuksesta (eli karanteenit jatkuvat 15.-16.10. saakka). Kaikki altistuneet oppilaat ja opettajat ohjataan koronatestiin riippumatta mahdollisista oireista. Koronatestin negatiivinen tulos ei kuitenkaan keskeytä karanteenia, vaan sen tarkoituksena on kartoittaa mahdollisen leviämisen laajuus.

Karanteeniin määrättyjen lähikontaktit/ perhe voivat toimia normaalisti. Mikäli lähikontaktilla on koronaan sopivia oireita suositetaan lähipiirille omaehtoista karanteenia, kunnes koronatestin tulos valmistuu. Kaikkia koulun oppilaita ja henkilökuntaa kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin Päivystysavun (116117) kautta, mikäli kehittyy koronainfektioon viittaavia oireita.

Tässä vaiheessa koulun muu toiminta voi jatkua normaalisti.

sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo

p. 040 541 9082

rehtori Olli Selin

p. 040 913 0042