Hyppää sisältöön

Koppari Orimattila kokoaa tiedot nuorille suunnatuista palveluista yhteen paikkaan. www.koppari.fi/orimattila - sivusto auttaa löytämään apua ongelmiin ehdottamalla eri tahoja, joihin nuori voisi ottaa yhteyttä.

- Tarve nuorille suunnatusta palvelukartasta nousi esiin Orimattilan nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta, kertoo vs. liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Sanna Nurminen.

- Erilaisia tahoja on valtavasti eri toimijoiden alla. Halusimme löytää sähköisen ja nuorten tarpeista käsin koostetun palvelun, joka voisi auttaa ja rohkaista hakemaan tukea, hän jatkaa.

Nuorisopalveluiden työntekijöistä koostunut työryhmä kontaktoi kevään ja kesän aikana eri palveluntarjoajia ja keräsi Koppariin heidän tietojaan.

Kopparista löytyy vihjeitä eri tahoista mm. rahaan, terveyteen, ihmissuhteisiin, asumiseen, opiskeluun, työelämään, riippuvuuteen tai äkilliseen kriisiin liittyen. Kopparia käyttävä nuori valitsee ikänsä, määrittää statuksensa ja poimii huolta aiheuttavat aihealueet, jonka jälkeen hänelle ehdotetaan erilaisia apua antavia tahoja.

Koppari-verkkopalvelusta on saatu hyviä käyttäjäkokemuksia Sipoosta ja Porvoosta.

- Suorat yhteydenotot moniin eri palveluntarjoajiin ovat lisääntyneet Koppari-palvelun käyttöönoton jälkeen. Myös asiantuntijat ovat kokeneet Kopparin tuovan lisäarvoa asiakkaan palvelunohjauksessa ja helpottavan työskentelyä, Nurminen kertoo.

- Muokkaamme Kopparin palvelukarttaa jatkuvasti ja lisäämme siihen uusia toimijoita nuorten toiveiden mukaan, hän lupaa.