Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedottaa:

Kiireellistä hammashoitoa on vahvistettu hyvinvointiyhtymässä erikoissairaanhoidon osaamisella. Akuutti24-hammaspäivystyksessä on toiminut 1. toukokuuta lähtien arkisin päiväaikaan myös erikoissairaanhoidon suu- ja leukakirurginen päivystys.

Samanaikaisesti alueen hammashoitoloissa on parannettu kiireellisten ja puolikiireellisten hoitojen saatavuutta. Akuutti24-hammaslääkäripäivystys toimii edelleen joka päivä klo 8–21. Alueen hammashoitoloihin pääsee ajanvarauksella arkisin pääsääntöisesti klo 8–15 välillä.

Potilaat, joilla on suun alueen turvotusta, äkillistä tai kovaa hammassärkyä tai leuka- tai hammastapaturma, hoidetaan pääsääntöisesti Akuutti24:n hammaslääkäripäivystyksessä. Ennen Akuuttiin lähtemistä pyydetään soittamaan Päivystysavun numeroon 116 117.

Jos hampaasta irtoaa paikka, hammas lohkeaa tai sitä vihloo, pyydetään ottamaan yhteyttä oman alueen hammashoitolaan.

Yhteydenotot arkipäivisin klo 8–15 oman alueen ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen ja muina aikoina Päivystysapuun 116 117.

  • Eteläinen alue (Myrskylä, Orimattila, Pukkila) p. 03 819 4280

Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan puhelimessa, ja siinä otetaan huomioon potilaan yleinen terveydentila, kuten autoimmuunisairaudet ja mahdolliset lääkitykset.