Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupunki on saanut yt-neuvottelut päätökseensä. Neuvotteluissa lomautustarpeeksi määriteltiin 112,5 henkilöä. Koronavirustilanteen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi järjestetyt yt-neuvottelut käytiin 9.4.–24.4.

Lomautukset kohdistuvat tehtäviin, joiden työ on vallitsevan koronatilanteen myötä vähentynyt tai tilapäisesti keskeytynyt, eikä henkilöille ole osoittaa korvaavaa työtä tai mahdollisuutta tehdä työtään työjärjestelyillä, kuten etätyönä.

Lomautukset koskevat konsernihallinnon sekä sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialoja. Lomautettavien joukossa on 51 koulunkäyntiavustajaa, joiden kohdalla on kyse normaaleista kesäajan lomautuksista, joita on toteutettu myös aiempina kesinä.

Lomautukset pyritään ajoittamaan siten, että ne alkavat 6.7.2020 mennessä. Lomautusten kestoksi pyritään rajaamaan 30 päivää. Lomautettava henkilö saa tiedon asiasta kuukautta ennen lomautuksen alkua. Lomautusten tarve voi vähentyä, jos valtioneuvoston määräämiä rajoituksia puretaan tai toimintaympäristö muuttuu muulla tavoin.

Neuvotteluissa sovittiin, että uusia rekrytointeja voidaan jatkaa, mikäli tehtävät täytetään vasta koronavirustilanteen aiheuttamien lomautusten päätyttyä. Sijaisrekrytoinneissa paikat tarjotaan ensisijaisesti omalle henkilökunnalle.

Perjantaina 24.4. päättyneet yt-neuvottelut käytiin kaupungin viranhaltijajohdon ja viiden henkilöstöä edustavan järjestön kesken. Neuvottelujen piiriin kuului noin 270 henkilöä. Orimattilan kaupungin kokonaishenkilöstömäärä on 550 henkilöä.