Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupunki käynnistää yhteistoimintamenettelyn poikkeusolosuhteiden vuoksi. Neuvottelut koskevat enintään 90 päivän lomautuksia tuotannollisin perustein, eivät irtisanomisia.

Neuvottelujen piiriin kuuluu noin 270 henkilöä, joiden työ on vallitsevan koronatilanteen myötä vähentynyt tai tilapäisesti keskeytynyt. Kaupungin henkilöstö on saanut tiedon yt-menettelyn alkamisesta 3.4. Neuvottelujen on määrä alkaa ensi viikolla (viikko 15). 

Kaupungin ja henkilöstön edustajista koostuva yhteistyötoimikunta neuvottelee toimenpiteiden perusteista, vaikutuksista ja vaihtoehdoista. Tavoitteena on yksimielisyyden saavuttaminen. Yhteistyötoimikunta sopii yhdessä tiedotuskäytännöistä, seuraavien neuvottelukertojen ajankohdista ja neuvotteluihin kutsuttavista henkilöistä. Neuvotteluja käydään vähintään 14 päivän ajan. Mikäli neuvottelujen päätteeksi päädytään lomautuksiin, saa lomautettava henkilö tiedon asiasta kuukautta ennen lomautuksen alkua.

Kaupunginjohtaja Osmo Pieski toteaa, että yt-neuvottelujen käynnistäminen on viimesijainen menettely.

– Monien työmäärä on kasvanut meillä koronatilanteen takia, mutta on myös ryhmiä, joissa työmäärä on vähentynyt joko valtioneuvoston tekemien linjausten tai kysynnän vähentymisen vuoksi, Pieski kertoo.

Mahdollisten lomautusten lisäksi kartoitetaan myös vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten työn uudelleenjärjestelyä.

– Käymme läpi tässä prosessissa sen, missä määrin pystymme sijoittamaan olemassa olevaa henkilöstöä uusiin tilanteen synnyttämiin tehtäviin. Otamme myös huomioon, että organisaatio ei voi olla minimaalinen poikkeustilanteessa, Pieski sanoo.

Orimattilan kaupungin kokonaishenkilöstömäärä on 550 henkilöä.