Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedottaa:

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus on valinnut Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan avosairaanhoidon vastaanottopalvelujen tuottajaksi Terveystalo Julkiset Palvelut Oy:n. Tarjouksen jättivät myös Mehiläinen Terveyspalvelut Oy ja Pihlajalinna Terveyspalvelut Oy. Valinta tehtiin kokonaistaloudellisuuden perusteella, voimakkaasti laatua painottaen.

– Turvaamme avosairaanhoidon palvelut asukkaille mahdollisimman laadukkaasti ja kustannustehokkaasti jatkamalla yhteistyötä Terveystalon kanssa, toteaa hallinnollinen asiantuntijaylilääkäri Petteri Jyrkinen hyvinvointiyhtymästä.

– Tulevalla sopimuskaudella digitaalisia palveluja tuodaan entistä enemmän perinteisten vastaanottojen rinnalle. Kuntalaiset pääsevät myös lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolle tarvittaessa nykyistä nopeammin, Jyrkinen jatkaa.

Kumppanuus on ollut historiallisen pitkäaikaista. Terveystalo (aiemmin Attendo Terveyspalvelut) aloitti palveluntuotannon alueella jo vuonna 2007. Nyt tehdyn päätöksen myötä Terveystalo vastaa yli 20 000 kuntalaisen terveyspalveluista vuoden 2022 toukokuun loppuun asti. Kumppanuuden kesto kertoo toiminnan pitkäjänteisyydestä ja luotettavuudesta.

– Uuden sopimuksen myötä kumppanuudesta tulee yksi pitkäaikaisimmista yhtenäisesti jatkuneista suomalaisista terveysasemaulkoistuksista, toteaa Terveystalon ulkoistuksista vastaava johtaja Kirsi Pitkälä.

Etäpalveluja lähipalvelujen rinnalle

Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan palveluvalikoimaan Terveystalo tuo lähipalvelujen lisäksi terveydenhuollon etäpalveluja. 

Terveystalo on kehittänyt vahvasti etävastaanottotoimintaa, jonka tarve on lisääntynyt nopeasti etenkin koronaviruksen myötä. Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana varauksia etävastaanotoille on tehty melkein puolet koko viime vuoden määrästä.