Hyppää sisältöön

Sosiaalisessa mediassa on viime aikoina levinnyt huhuja Hennan alueen tulevaisuudesta. Huhuista huolimatta Orimattilan kaupunki on edelleen sitoutunut Hennan kehittämiseen. Suurimmat yhdyskuntatekniikkaa koskevat ensivaiheen investoinnit on tehty, joten seuraavaksi Orimattila keskittyy edistämään Hennan palvelutuotantoa.

– Hennaan panostamista ei ole syytä lopettaa. Orimattilan väestökehitys on ollut toiseksi parasta Päijät-Hämeen kaikkien kuntien osalta. Edellemme kirii vain Lahti, kertoo hankepäällikkö Kristian Keinänen.   

Jo tehdyt investoinnit ovat alkaneet näkyä. Hennassa on luovutettu yhdeksän omakotitonttia. Kevään aikana perustettavaa asunto-osuuskuntaa varten varataan 19 tonttia.

Hybridikerrostalon osalta suunnitelmana on, että sen rakentaminen aloitetaan kevään 2020 aikana. Kerrostalo rakennetaan juna-aseman viereen, joten se palvelee paitsi Hennan asukkaita myös asemaa käyttäviä matkustajia. Alun perin tavoitteena oli aloittaa rakentaminen viime vuoden lopussa, mutta yritystiloihin ja asunto-osakeyhtiöön ei vielä ollut tarpeeksi varauksia.

Rakennusyhtiö WasaGroup on linjannut, että kerrostalon rakentaminen aloitetaan, kun 90 prosenttia tiloista on varattu. Kauppojen vauhdittamiseksi WasaGroup on solminut vuodenvaihteessa sopimukset lahtelaisen ja helsinkiläisen kiinteistövälitysyhtiön kanssa.

Hybridikerrostalon vuokrattavat liiketilat ovat herättäneet hyvin kiinnostusta ja alustavia varauksia on jo tehty. 

Kerrostaloon suunniteltu päiväkoti avataan kerrostalon valmistuessa. Palveluiden osalta investointiohjelmaan on kirjattu myös kouluhanke, jonka pohjatöiden on tarkoitus käynnistyä vuonna 2021.

Kaupunginvaltuusto päätti hankeaikatauluista joulukuussa, jolloin määriteltiin myös päiväkodin ja alakoulun alueiden rakentamisen budjetit.

Hennaan ei ole tulossa kaatopaikkaa

Myös Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n kierrätyspuistohanke on herättänyt huolta. Kierrätyspuiston mahdollisina sijaintipaikkoina on tutkittu kolmea kohdetta Orimattilassa (Marjasuo, Matomäki ja Loukkaanmäki) ja yhtä Hollolassa. Hanke on vasta selvitysasteella.

– Kierrätyspuisto ei ole perinteinen kaatopaikka, eivätkä sen haitat vastaa sosiaalisessa mediassa levinneitä uhkakuvia. Kierrätyspuistossa ei esimerkiksi käsitellä kotitalouksien jätteitä, hankepäällikkö Kristian Keinänen kertoo.

Maakuntahallitus tekee esityksen kierrätyspuiston sijainnista keväällä 2020. Kaupunginhallitus ottaa kantaa sijaintivaihtoehtoihin 10.2.2020.