Hyppää sisältöön

Keskiviikkona 16.10. klo 17.30 Jymylinnassa on tarjolla elämäntapatesti perheille. Testin avulla voit selvittää perheesi hiilijalanjäljen. Testin jälkeen pohditaan yhdessä erilaisia keinoja hiilijalanjäljen pienentämiseen.

- Testissä huomioidaan mm. perheen asuminen, jätehuolto, liikkuminen ja ruoka. Yritämme hahmottaa, minkälaiset muutokset ovat merkittävimpiä oman hiilijalanjäljen pienentämisen kannalta, ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen kertoo.

Testipäivä on osa viiden kunnan ilmastohanketta, jossa halutaan vaikuttaa kuntalaisten, kuntaorganisaation työntekijöiden ja päättäjien ilmastoasenteisiin. Päijät-Hämeen liiton koordinoiman, kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on konkretisoida ilmastoasioita ja sitouttaa päättäjiä nykyistä vahvemmin ilmastotyöhön.

Mukana olevissa kunnissa toteutetaan kolmen kuukauden 1,5-asteen elämäntapakokeilu erilaisissa elämänvaiheissa ja ympäristöissä. Orimattilassa ilmastohankkeeseen on kutsuttu kokeiluperheitä, kannustetaan päättäjiä ja työntekijöitä ilmastotyöhön sekä edistetään ilmastotietoutta hyödyntämällä Erkko-lukion uusiutuvan energian ja viestinnän opetusta.