Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupunki osallistuu perjantaina 30.8. vietettävään Porvoonjoki-päivään. Teemapäivän tavoitteena on Porvoonjoen tunnettavuuden nostaminen.

Porvoonjoki halkaisee Orimattilan kiemurrellen Rautamäen, Virenojan, keskustan ja Karkkulan kautta kohti Itämerta. Porvoonjoen neuvottelukunta toivoo, että jokea osattaisiin hyödyntää monipuolisesti.

- Kun saamme Porvoonjoen laatua askel askeleelta parannettua, uskon että myös sen virkistyskäyttö monipuolistuu alueellamme, ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen sanoo.

Päivän kunniaksi kaupunki julkaisee Porvoonjokeen liittyvän kyselyn. Sen tavoitteena on kartoittaa, mitä orimattilalaiset harrastavat nyt joen varrella ja mitä alueita he toivovat kunnostettavan. Kyselyyn pääsee vastaamaan https://app.maptionnaire.com/fi/6885/

Lisäksi kaupunki on koonnut kartan, johon on nostettu muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia joen varrelta. 143 kilometriä pitkällä uomalla on merkittävä historia.

- Suomen jääkaudenjälkeisen asutusvaiheen vanhin asuinpaikka löytyy Porvoonjoen varrelta Virenojalta. Sillä on ikää noin 10 900 vuotta, Liukkonen-Hämäläinen kertoo.

Orimattilan alueelta löytyy myös usea mielenkiintoinen silta; Tönnön silta on Suomen ensimmäinen ja vanhin säilynyt terärsbetoninen kaarisilta, Mallusjärven pohjapadon vierestä löytyy vanha kivisilta ja Porvoonjoen uusin silta valmistuu syyskuun aikana Myllykulmalle.

Tulevan viikon aikana kaupunki julkaisee Facebook- ja Instagram-kanavillaan mielenkiintoisia yksityiskohtia Porvoonjokeen liittyen!